Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν πλήττονται όλοι!

Η οικονομική κρίση «πλήττει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα» είπε την προηγούμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μόνο που για μια ακόμα φορά δεν είπε την αλήθεια.

Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και τα βγάζουν πέρα στηριζόμενοι στη δική τους εργατική δύναμη, πράγματι πλήττονται και μάλιστα ανελέητα από την κρίση.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι, εκείνοι που πορεύονται ποντάροντας στην εργατική δύναμη των άλλων όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν από κρίση, αλλά ίσα - ίσα βγαίνουν από αυτή κερδισμένοι.

Το παράδειγμα με τους Ελληνες εφοπλιστές είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά. Οπως, μάλιστα, γράφτηκε τις τελευταίες μέρες, κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν πυρετωδώς τις παραγγελίες τους για νέα «κομμάτια» κι έτσι θα συναντήσουν την επόμενη μέρα της κρίσης έχοντας στην κατοχή τους ακόμα μεγαλύτερο στόλο.

Αν θέλετε κι άλλες λεπτομέρειες, ο όμιλος Χανδρή μετά την παραλαβή του νέου τους δεξαμενοπλοίου και των τριών φορτηγών που βρίσκονται υπό κατασκευή θα διαχειρίζεται 37 πλοία, ο στόλος της Αγγελικής Φράγκου που αγόρασε δύο ακόμα φορτηγά θα διαχειρίζεται πλέον 59 πλοία και ο όμιλος Προκοπίου που πρόσθεσε στο στόλο του ένα νέο δεξαμενόπλοιο θα έχει τώρα 24 πλοία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ